Ana Sayfa Yerel Asayiş Siyaset Ekonomi Spor Güncel Dünya Eğitim Sağlık Kültür & Sanat Yemek/Kadin
YouTube Premium'un Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam
YouTube Premium'un Türkiye'deki üyelik ücretlerine zam
BBP’den Konya Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
BBP’den Konya Muhtarlar Derneği’ne ziyaret
Dünya Gençler Kick Boks şampiyonundan Başkan Badem’i ziyaret
Dünya Gençler Kick Boks şampiyonundan Başkan Badem’i ziyaret
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 117,04 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 117,04 arttı
'Çiftçilerimizin girdi maliyetleri düşürülerek, nefes alması sağlanmalı'
"Çiftçilerimizin girdi maliyetleri düşürülerek, nefes alması sağlanmalı"
HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2022 Pazartesi - 15:58

Bektaş: “Ülkemiz tarımı ithalatçı bir anlayışa götürülüyor”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Düzenlediği basın toplantısında iktidarın yanlışlarıyla tarımı bitirerek, ülkenin tarımda ithalatçı bir anlayışına götürüldüğünü öne sürdü.

Bektaş: “Ülkemiz tarımı ithalatçı bir anlayışa götürülüyor”

Açıklanan Ayçiçeği taban fiyatı ve çiftçilerin yaşadığı sorunlar hakkında CHP Konya İl binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İl yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları katıldı.

Basın toplantısında iktidar tarafından tarımın bitirilme noktasına geldiğini belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ Açıklanan Ayçiçeği taban fiyatına, Tarımın nasıl sürdürülemez bir hale getirildiğini ve ülkemizin ithalatçı tarım anlayışına götürüldüğüne dikkat çekmek için bu toplantıyı düzenledik. Özellikle çiftçilerimizin dikkatini çekmek istedik. İktidarın ziraat eksenli anlayışının değişmeyeceğini gördük. Çiftçilerimizin geleceği yok ediliyor. Geldiğimiz noktada Tarım Bakanının açkılandığı bir ayçiçeği taban fiyatı var. Ton bazında 12 lira olarak taban fiyatı açıklandı. Açıklandıktan 24 saat içinde tarım kredi kooperatifleri bu fiyatın üç ay için geçerli olacağını söyleyerek alımı durdurdu. Torku gibi kurumlarda alımı durdurduğunu söyledi. Gerçekleşen ekimlerden ilkinin yüzde 30’zu tarlalarda kaldı. Maalesef çiftçiye yok etme hedefini adım adım uygulayan iktidar, gemilerle tonlarca getirdiği likit yağıyla sorunu çözeceğine inanıyor. Yokettiği çiftçiyi, topraktan uzaklaştırdığı ve şehirlere göç ettirdiği bu manzarayı nasıl değerlendireceğini bilemiyoruz. Bu durumu değerlendirecek bir kurum dahi düşünmüyoruz. Bir başıboşluk vardır. Ayçiçeği su bazlı değişik maliyetlerde üretiliyor. 9 bin 500 liraya tonu Çumra da üretilirken, Karatay’da 10 bin lira. Seydişehir, Karapınar, Sarayönü ve Ereğli’de ise 10 bin 500 liraya mal ediliyor. Su nedeniyle. Yıllardır bu sorunun çözülmesine dikkat çekerek, dile getirdik. Çiftçilerimizin maliyetleri yüksekliği sudan kaynaklanıyor. Pahalı olan su kuyularının enerji fiyatları düşürülmelidir. Su kuyularının ruhsatları açılmalıdır. Son üç yıldır 200 bin çiftçimiz tarımı bıraktı. 800 bin tarım arazisi borçları nedeniyle ipotek edildi. 36 bin tarım arazisi icra yoluyla satıldı. Seçim nedeniyle açıklanan taban fiyatı ve ayçiçeğinin alınmaması çiftçiyi yok diyor. Ayçiçeğine verilen bu taban fiyatıyla çiftçimiz tüccara yönlendiriliyor. İktidar, uyarıları dikkate almıyor. Bilim insanları, üniversitelerin, ziraat odaların düşünceleri ve söylemlerini de dikkate alınmıyor. Artık iktidarın yanlışlarıyla tarımımız bitme noktasına giderken, ithalatçı bir tarım anlayışına götürülüyor. Çiftçilerimizin kara gün dostu olan ofis’te paybas edilmiştir. Acilen tarıma sahip çıkan, çiftçilerimize desteği zamanında veren bir iktidar anlayışına ihtiyacımız vardır” dedi.

Rektör atamalarına siyasi bakılmamalıdır

Rektör atamalarına da değinen Barış Bektaş bu konuda şunları söyledi: “ Son rektörlük atamalarında Konya Teknik Üniversitesine bir rektör atandı. Bu atama yeterliliği olmayan, liyakatsiz ve siyasi bir atamadır. Oysa rektör atamalarına siyasi bakılmamalıydı. Atananların işi gücü siyaset olmamalıdır. İşi ilim ve bilim olmalıdır. Üniversiteler siyasetten uzak durmalıdır. CHP’ye hakaret ve küfür edenler atanmamalıydı” diye sözlerini tamamladı.

 
Meram Belediyesi'nden ilk kez üniversiteye yerleşenlere destek
 
Başkan Altay, lise öğrencileriyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru üzüm ihracatı 441 milyon dolar kazandırdı
Kuru üzüm üretiminde ve ihracatında açık ara dünya lideri olan Türkiye, ...
En fazla firma toptan ve perakende ticaret sektöründe
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortak ...
Konya Şeker'in pancar alım kampanyası başladı
Çumra ve Konya’daki iki şeker fabrikasıyla Türkiye’deki şeker üretiminin ...
 
Yokuş: Yağlık ayçiçeği alım fiyatı 16 liraya yükseltilmeli
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit ...
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 6,1 arttı
TÜİK Ücretli Çalışan İstatistikleri, Temmuz 2022 verilerine göre, Ücretli ...
Ticari süt işletmelerince 843 bin 876 ton inek sütü toplandı
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında ...
 
188 bin 613 ton tavuk eti üretimi yapıldı
Tavuk eti üretimi 188 bin 613 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,57 milyar adet olarak gerçekleşti
İşte sosyal konut projesinin detayları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ...
Bitcoin'de yükseliş sürüyor
Bitcoin, artan risk iştahıyla bu sabah itibarıyla günlük yüzde 3.4 yükselerek 22.300 doları gördü
 
YAZARLAR
Süleyman Göksu
Süleyman Göksu
Allah tertemiz olanları sever
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek
KADINLARIMIZ (278. Bölüm)
Mustafa Yolcu
Mustafa Yolcu
İSKİLİP'TE BİR KÖŞE BAŞI DÜKKÂNI
Ahmet Anıl Yılmaz
Ahmet Anıl Yılmaz
TÜKETİCİ KÖŞESİ
Ayşe Konakcı
Ayşe Konakcı
ZÜLFÜ LİVANELİ VE BEN !
Mustafa Çağlayan
Mustafa Çağlayan
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ANKET
Pandemi sürecinde belediyelerin çalışmaları yeterli mi?

Yetersiz
Yeterli
Fikrim yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
SÜPER LİG PUAN DURUMU
FACEBOOK'TA SUNHABER
TWITTER'DA SUNHABER
NAMAZ VAKİTLERİ
İmsak 03:15   İkindi 16:54
Güneş 05:21   Akşam 20:19
Öğle 13:00   Yatsı 22:08
Nöbetçi Eczneler
Ana Sayfa Yerel Asayiş Siyaset Ekonomi Spor Güncel Dünya Eğitim Sağlık Kültür & Sanat
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri